Zweedse studenten ontwerpen bijzonder huis op zonne-energie

Meer dan 25 Zweedse studenten hebben gezamenlijk dit bijzondere huis HALO gebouwd voor de wedstrijd Solar Decathlon in China. Het huis is ontworpen met de visie om ruimte te delen op een milieuvriendelijke manier. In een ruimte van 60 m2 hebben de studenten grote gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd waardoor het gebouw maximaal wordt benut.

Woonguide-HALO-huis-Zweden_2

De naam en het ontwerp van HALO is gebaseerd op de vorm van een ronde glanzende cirkel rondom de zon. Daarbij benadrukken de ontwerpers hun visie op het sociale karakter van het huis als ontmoetingsplaats en tegelijkertijd het verlagen van milieueffecten door het gebruik van zonnepanelen.

Woonguide-HALO-huis-Zweden_3

Woonguide-HALO-huis-Zweden_4

Bij het ontwerp hebben de ontwerpers voor zowel de bouw als de inrichting gebruik gemaakt van veel hout. Het witte Scandinavische interieur bestaat uit een mix van vaste en verplaatsbare meubelen, waardoor de bewoners kunnen schuiven met de stijl en indeling van de ruimte. De functionele wand met vele opbergvakken en daarboven de ‘slaapkamers’ maken dat de ruimte erg efficiënt is ingedeeld.

Woonguide-HALO-huis-Zweden_5

Foto’s: Halo Team Sweden via Home Adore

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE