Zero waste: peren crumble van overrijpe buitenbeentjes

peren crumble zero waste

Zero waste koken. Hoe bewust ben jij hier mee bezig? Ik vind het een leuke uitdaging om van restjes boodschappen een lekker gerecht te maken. Zo lagen er overrijpe buitenbeentjes peren op de fruitschaal. Om uit de hand te eten, waren ze niet meer zo lekker. Zonde om weg te gooien en dus maakte ik er een lekkere peren crumble van! Heel lekker als toetje of tussendoortje. En het leuke is dat je een crumble met veel verschillende soorten fruit kan maken, zoals appels, frambozen of perziken. Ik deel het recept graag met je, eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • peren (of ander fruit bv. appels)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem, boter en suiker tot een kruimig deeg. Dit kan met de hand of gebruik een keukenmachine. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verdeel de peren in een ingevette ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg over het fruit. Bak de peren crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin.

peren crumble zero waste

Bron recept: Albert Heijn

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

2 december 2019

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN