Wandeling over de bloeiende heide

wandeling bloeiende heide

Dit is dé periode in het jaar dat de heide prachtig mooi paars bloeit. Ik wilde graag een wandeling maken over de bloeiende heide, maar met het warme weer was dat niet de beste plek om te lopen ;-) Vanmorgen was het nog lekker koel en dus trokken Fenne en ik eropuit voor een wandeling.

wandeling bloeiende heide

friese stabij

De zon en zoemende bijen

Door het bos zag ik al een eerste glimp paarse gloed en aangekomen bij de heide was het zo mooi paars! We maakten een fijne wandeling met een tussenstop op een bankje waar je over de heidevelden heen kunt kijken. Echt, ik kan hier zo van genieten! Fenne die lekker rond scharrelt en af en toe een knuffel komt halen, de zon die langzaam door het wolkendek heen schijnt en alle zoemende bijen en hommels.

wandeling bloeiende heide

bloeiende heide

Tip: maak een wandeling over de bloeiende heide

Het is maar een korte periode dat de heide écht die intens paarse kleur heeft. Met de warmte en droogte zal de heide sneller uitgebloeid zijn, maar voor nu is het echt een bezoekje waard. Wacht dus niet te lang en trek komende week naar een heidegebied bij jou in de buurt. Het is er echt prachtig! Tip: Staatsbosbeheer heeft een aantal leuke wandelingen over bloeiende heidevelden voor je op een rij gezet.

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

11 oktober 2020

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN