Voor het eerst koken op mijn vuurduvel

koken op mijn vuurduvel

Koken op mijn vuurduvel, vanavond was het zo ver! Als ik nadenk over hoe ik bewuster kan leven met de seizoenen, dan komt buiten koken als droom naar boven. Echt met aandacht je eten bereiden en er de tijd voor nemen om eerst een vuurtje te maken voordat je aan de slag kunt.

Mijn droom: een vuurduveltje

Al lange tijd had ik wat plaatjes bewaard op Pinterest van een vuurduveltje waar je op kunt koken. Voor het ontwerp van onze nieuwe tuin werd dan ook een plekje vrij gehouden. Via Marktplaats vond ik een vuurduveltje en deze meneer was zo lief om ‘m bij ons thuis af te leveren. Met wat goede adviezen werd de vuurduvel zo lang in de schuur opgeslagen en bij de aanleg van de nieuwe tuin mocht hij dan eindelijk pronken op onze vlonder!

koken op mijn vuurduvel

koken op mijn vuurduvel

Al meerdere keren hebben we er een heerlijk vuurtje in gestookt en ’s avonds op de vlonder genoten van een fijne zomeravond. Maar erop koken had ik nog niet gedaan, ik maakte het allemaal wat moeilijker in mijn hoofd merkte ik. Koken op vuur is ook echt anders en je moet goed op twee dingen letten: je eten maar ook het vuur goed houden. De hele week borrelde het al in mijn hoofd om voor het eerst te gaan koken op de vuurduvel. En vandaag dacht ik; Kom op, niet alleen er over blijven fantaseren maar gewoon doen! Voor vanavond stond er een soepje op het menu en dat is een ideaal gerecht om voor het eerst te proberen op de vuurduvel. Daar kan je niet zo heel veel fout aan doen ;-)

koken op mijn vuurduvel

Soep in oma’s pan

Eerst maakte ik het vuur aan en terwijl dit goed warm werd, bereidde ik de ingrediënten voor om de paprika-tomatensoep te maken. In een oude pan van oma maakte ik een heerlijk soepje! Experiment geslaagd. Volgens Ar had ik een trots koppie en op deze manier koken maakt mij ook oprecht intens blij. Iets waar ik zolang over aan het fantaseren was, wordt werkelijkheid en daar kan ik zo van genieten.

Binnenkort ga ik weer koken op mijn vuurduvel. Als je ideeën hebt voor een lekker recept, ik houd mij aanbevolen!

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN