Vertrouwen in mijn eigen proces

vertrouwen-in-eigen-proces

Een bijzonder, intens, verrijkend en mooie periode. Dat is hoe ik het eerste half jaar van 2019 heb ervaren. Het besef komt dat ik mij nu een getrouwde vrouw mag noemen en met de foto’s terugkijkend, voel ik enorm veel liefde en geluk in mijn hart. Een herinnering die ik voor altijd met een glimlach zal koesteren.

In hetzelfde half jaar volgde ik de opleiding tot Wandelcoach. Samen met de proefklanten heb ik bijzondere wandelingen mogen maken en zijn er mooie inzichten opgedaan in en met de natuur. Ik heb zelf mogen groeien op een manier die dicht bij mij staat en waarbij ik het vertrouwen in mijzelf en mijn droom heb gevoeld.

Dat gevoel. Vertrouwen. Dat is waar ik de laatste weken veel over nadenk. En misschien wel overdenk. Want waar ik van binnen voel, in mijn hart, hoe graag ik mijn verlangens en ideeën voor blumm wil omzetten in actie, daar denkt mijn hoofd nu juist het tegenovergestelde over. Het is de blokkade die ik voel en waar ik al zoveel keren eerder tegenaan ben gelopen. Het zit mij in de weg.

De onzekerheid speelt op, niet meer durven delen, het niet goed genoeg vinden, mijzelf vergelijken. Het resulteert in onrust in mijn hoofd en een passieve houding. Voor mij signalen om hiermee aan de slag te gaan. Zo maakte ik een afspraak voor een energetische lichaamsbehandeling. Een fijne massage gericht om blokkades in je lijf los te maken. Behalve moeheid ervoer ze verder weinig blokkades en terwijl ik daar lag voelde ik mij ook heel goed in balans. Ik was volledig in verbinding met mijn lichaam en mijn hart en dat gaf enorm veel rust.

vertrouwen-in-eigen-proces

Introvert zijn

Met deze rust en goede energie, hielp ik vorige week mee op een heel tof festival: Campfire Stories. Ik ga hier later meer over vertellen, want mijn ervaring in een ijsbad (iieeh!!) is toch wel het delen waard! Maar ook tijdens dit weekend leerde ik veel, ook over mijzelf. Heel eerlijk; ik vond het best spannend. Ik weet dat ik het lastig kan vinden om in een grote groep te zijn en ook nu speelde mijn introverte eigenschappen op. Zo voelde het ook besef ik nu, alsof die eigenschappen er niet mogen zijn.

Alsof het niet normaal is dat ik graag alleen ben. Dat ik de rust niet mag pakken om prikkels te verwerken. Dat ik overdrijf als ik ervaar andermans energie over te nemen of focus op teveel dingen mij in de war brengt en moe maakt. Maar wacht…wat zegt mijn hoofd mij eigenlijk echt?!

Tijdens een wandeling in de natuur, de plek waar ik mij het allerfijnste voel, viel het op zijn plek. Vertrouwen. Ik mag vertrouwen hebben in mijzelf, in mijn hart, in hetgeen wat ik kan geven aan anderen en in mijn plek die ik mag innemen. Daar ga ik een beetje hulp bij zoeken om zo het vertrouwen weer te kunnen voelen in mijn pad en mijn dromen.

Erover schrijven geeft mij inzichten en helpt mij om gedachten op een rijtje te zetten. Het voelt kwetsbaar om dit te delen maar ik hoop je te prikkelen om bij gedachten die je in de weg staan, een stap terug te nemen en te onderzoeken waar deze gedachten vandaan komen. Dit bewustzijn is het eerste stapje naar verandering. Wees lief voor jezelf en zoek de steun en hulp als je daar behoefte voor voelt.

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN