Tuininspiratie: De mooie pluimen van de Salie

Tuinplant-salie-tuininspiratie-woonguide

Eén van de dingen waar wij voor vielen bij ons nieuwe huis, is de tuin! In ons vorige (tijdelijke) huis hadden we een kleine tuin met alleen maar tegels. Dit fleurden we wel op met potten met mooie eenjarige planten, maar stiekem droomde ik van een fijne tuin met echte, vaste planten en een kleine moestuin. Onze nieuwe tuin heeft ruimte voor deze dromen en dus gaan we stap voor stap aan de slag. Ondertussen doe ik veel inspiratie op voor de beplanting en ga ik ook een workshop tuinontwerp volgen. Ook hier op mijn blog deel ik graag al het moois wat ik tegenkom, zoals deze mooie plant Salie!

Tuinplant-salie-tuininspiratie-woonguide
Tuinplant Salie
Salie herken je aan de paarse pluimen en blijkt als een van de weinige tuinplanten vierkante stelen te hebben. De bloeitijd van de pluimen is van mei tot en met augustus. Vanwege de hoge nectarproductie is de Salie ook favoriet bij honingbijen, vlinders en libellen. Afhankelijk van de soort, kan de Salie zo’n 40 tot 100 cm hoog worden. Door de hoge soorten achterin te zetten en dit te combineren met een lage soort vooraan, creëer je op eenvoudige wijze meer diepte in je tuin.

Tip: Zijn de paarse pluimen uitgebloeid? Knip de stelen terug en je hebt grote kans dat de Salie voor een tweede keer gaat bloeien.

Tuinplant-salie-tuininspiratie-woonguide
Foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN