Tips om je bloemen zo lang mogelijk mooi te houden!

bloemen-langer-mooi-houden

Bloemen! Regelmatig koop ik een mooi boeket bij de bloemist of stel ik zelf iets samen op de markt. Voor mij zijn bloemen de ideale manier om meer kleur in huis te brengen en het staat ook nog eens gezellig op tafel. Maar hoe houd je de bloemen nu zo lang mogelijk mooi? Moet je de steel nu schuin of recht afsnijden? En is bloemenvoeding echt nodig? Lees de tips hoe je bloemen zo lang mogelijk mooi kunt houden!

Tip 1: Kies de mooiste bloemen
Als je een boeket koopt of losse bloemen, kies dan bloemen met nieuwe knoppen. Deze bloemen moeten vaak nog mooi uitkomen en dus kan je extra lang van ze genieten.

Tips-om-bloemen-langer-mooi-houden_2Tip 2: Gebruik een schone vaas
Het is belangrijk dat je de vaas eerst goed schoonmaakt voordat je de bloemen er in zet. Bacteriën blokkeren namelijk de stengel waardoor deze geen water meer kan absorberen en de bloem gaat verwelken.

Tip 3: Bloemenvoeding helpt!
Zelf vind ik het ook vaak overbodig maar bloemenvoeding helpt echt om bloemen langer mooi te houden. Gebruik altijd de juiste verhouding van schoon water en snijbloemenvoeding zoals op het zakje staat.

Tip 4: Verwijder de onderste bladeren
Verwijder de bladeren die in het water komen anders gaan ze rotten en krijg je bacteriën die de bloemen eerder laat verwelken.

Tips-om-bloemen-langer-mooi-houden_3Tip 5: Stelen afsnijden
Voordat je de bloemen in de vaas zet, snijd je eerst de bloemen af op de juiste lengte. Schuin of recht snijden kan allebei! Wel zegt men dat schuin afgesneden stengels het water en de voeding beter kunnen absorberen.

Tip 6: Zet de bloemen op een koele plek
Direct zonlicht en warme ruimtes zijn niet goed voor bloemen. Vermijd dus de zon en radiatoren en zet de bloemen op een koele en schaduwrijke plek. Houd de bloemen ook uit de buurt van fruit. Fruit geeft het hormoon ethyleen af waar bloemen en zelfs planten snel door kunnen verouderen.

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl
Foto 1: blumm; foto 2 & 3: Bloemenbureau Holland

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN