THUIS: Een zelfgemaakte eettafel

zelfgemaakte-eettafel

Sinds een paar weken wonen we in ons nieuwe huis en is het grootste gedeelte van de verhuisdozen uitgepakt. Tijd dus voor de leuke dingen en dat is het zelf maken van een aantal meubels. Arjan is gestart met het maken van de eettafel en wat is het mooi geworden!

Zelfgemaakte-eettafel-DIY-Woonguide_2

Laat ik je eerst vertellen over onze zoektocht naar hout… Na heel veel uren op Pinterest en informatie zoeken op websites van houthandels, besloten we op een zaterdag op planken-jacht te gaan. Onze wens was eikenplanken of een robuuste plank hout, maar daar kwamen we snel van terug…erg duur!! Na meerdere adresjes besloten we toch maar eens bij een bouwmarkt te gaan kijken en daar vonden we mooie onbewerkte steigerplanken. Zoektocht geslaagd!

Zelfgemaakte-eettafel-DIY-Woonguide_3

Zelfgemaakte-eettafel-DIY-Woonguide_5

Als eerste heeft Arjan de planken helemaal opgeschuurd waardoor de mooie nerven van het hout tevoorschijn kwamen. Het idee was om de planken met grijze interieurlak te schilderen, maar we vonden de planken zo al erg mooi bij de rest van de woonkamer passen. Na alle planken te hebben geschuurd, zijn de planken strak tegen elkaar aangelegd en vastgemaakt met latjes overdwars. Je kunt er ook voor kiezen om de planken eerst aan elkaar te lijmen. Voor de afwerking hebben we gekozen voor een blanke matte interieurlak. Vervolgens de schragen eronder bevestigd en klaar is de eettafel!

Zelfgemaakte-eettafel-DIY-Woonguide_4

Het resultaat is erg mooi geworden en wat ben ik blij met zo’n klusser in huis :-) Wil je graag zelf zo’n soort tafel maken en heb je vragen? Stel ze hieronder bij de reacties en Arjan zal je vraag beantwoorden.

Foto’s: blumm – Maartje van Suijdam

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE