Terugblik op mijn eerste blumm wandeling

terugblik eerste blumm wandeling

Afgelopen zaterdag was het zover… mijn eerste blumm wandeling! De voorbereidingen waren al spannend. Hoe ga ik de wandeling insteken? Zou ik aanmeldingen krijgen? Door de route vorige week al eens te lopen, merkte ik dat de ideeën vanzelf ontstonden op de plekken waar het goed voelde. Op dezelfde wijze heb ik de wandeling onder de aandacht gebracht, wat resulteerde in dat de groep vol zat. Hoe tof is dat, al bij de eerste blumm wandeling!

Met een kleine, gezonde spanning in mijn buik reed ik zaterdagmiddag richting het bos. Het zou echt gaan gebeuren…het voelde als de start van mijn droom! Terwijl de zon heerlijk scheen, kwam iedereen aan bij het startpunt en kon de wandeling beginnen.

‘Dan is het voorbij en hoef ik dit nooit meer te doen…’

Tijdens de wandeling deden we op verschillende plekken oefeningen. We checkten in bij onszelf, stelden onszelf vragen en deelden dit met elkaar. Ik merkte aan mijzelf dat ik in het begin nog veel in mijn hoofd zat. Het voelde onwennig. Voorop lopen met een groep achter je aan, de invulling van de middag leiden en zien dat de groep dit ‘netjes volgt’. Terwijl we verder liepen naar een nieuwe plek, schoot het meerdere keren door mijn hoofd: ‘We kunnen hier ook rechts gaan richting de auto. Dan is het voorbij en dan hoef ik dit nooit meer te doen’. Belemmerende gedachten, gestuurd vanuit mijn hoofd en onzekere ego. Gelukkig kan ik dit inmiddels herkennen en pakte ik het direct aan. Door te vragen aan de groep hoe het voelt, positieve geluiden te horen en iemand te horen zeggen: er gebeurt heel veel. Dat voelde voor mij als een geruststelling. Het is iets goeds wat ik aan het doen ben, maak het af en vooral: geniet! En dat lukte… Ik ging uit mijn hoofd, kon ontspannen en genoot van deze prachtige middag.

Een trots gevoel

Het is zo bijzonder te ervaren dat de blumm wandeling veilig genoeg voelde voor de groep, dat iedereen met een open blik nieuwe inzichten opdeed en persoonlijke verhalen deelden met elkaar. Dat geeft mij een trots gevoel. En dan na afloop zulke lieve en fijne reacties mogen ontvangen, maakte het helemaal compleet. Het compliment dat mij het meest raakte: ‘Die twijfels zijn nergens voor nodig, je doet het hartstikke goed’. Je zult vast begrijpen dat ik in de auto terug even heeeeeel erg blij ben geweest. Ik heb het gedaan!! Wauw en wat ben ik trots. Een heerlijk gevoel en direct een berg nieuwe ideeën waar ik heel snel mee aan de slag ga. Houd de website en mijn social media dus in de gaten, binnenkort volgt datum voor #editie 2!! :-)

Grote dank aan de groep en aan iedereen die mij een succes-berichtje hebben gestuurd, super lief!

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

2 reacties

 1. Beantwoorden

  Tamara Groen

  6 november 2018

  Hoi Maartje, wat leuk om te lezen over je eerste blumm wandeling. Fijn dat het zo’n succes was en dat je er zelf ook van hebt genoten. Super trots op jou dat je je dromen de ruimte geeft en de kans grijpt om ze waar te maken. Mooi dat je dit kan delen met en doorgeven aan anderen. Dikke X, Tamara

  • Beantwoorden

   Maartje

   6 november 2018

   Super lief, dank je wel Tamara! Xx

DEEL JE GEDACHTEN