Suikervrij eten – mijn ervaring en verhaal

Al maanden had ik veel last van mijn buik. Een opgezet gevoel, veel stekende pijn en slechte ontlasting (ach dan maar helemaal eerlijk :-) ). Na veel onderzoeken en zelfs een gehele check door de internist, werd er niets gevonden. Een spastische darm werd daarom maar geroepen, want verder wisten ze het ook niet.

Na er met meerdere mensen over gesproken te hebben, kreeg ik steeds vaker de tip om slechte suikers te gaan vermijden. Om welke suikers gaat het dan? De geraffineerde suikers! Nu zijn hier al tientallen boeken over geschreven en heb je vele blogs die zich hierop richten, dus een uitleg hoe het dan precies zit ga ik ook niet geven. Als tip kan ik wel het boek ‘Zonder suiker – Stop de verslaving, word gezonder’ aanraden van Anne Marie Reuzenaar. Zij legt heel gemakkelijk uit wat voor invloed geraffineerde suikers op je lijf hebben, maar vooral ook hoe je deze kunt herkennen. De voedingsindustrie gebruikt namelijk nogal veel verkapte namen om ons maar op het verkeerde been te zetten, maar toch zit er wel degelijk suiker in de producten. En ik bedoel, in heel veel producten!

invloed-van-suikervrij-eten-blumm-maartje-van-suijdam

Ook ik at dus ongemerkt veel meer suikers dan dat ik wist. Uit pakjes eten deden wij al niet, maar alsnog moest onze kookstijl worden aangepast. Nu eten we veel verse groenten en proberen we voor mij ook de snelle koolhydraten zoals tarwe, witte pasta en rijst te vermijden. En met resultaat! Sinds ik de omslag heb gemaakt ben ik naast een aantal kilo’s, ook alle klachten van mijn buik kwijt! Dat zo’n simpele oplossing zoveel impact kan hebben… Stiekem vind ik de dingen die ik nu eet ook veel lekkerder dan voorheen en geef ik niet meer zoveel om een stuk chocolade.

Wellicht ben jij ook bezig om suikervrij te eten of ben je al langer overgestapt op deze gezondere manier van eten. Wat was voor jou de reden om suikers te laten vermijden in je eetpatroon? Ik ben altijd wel op zoek naar lekkere recepten, dus deel ze gerust hieronder in een reactie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN