Recept: zelfgemaakte hummus

zelfgemaakte-hummus-recept-blumm

Als je suikervrij eet is hummus een echte aanrader! Het is lekker op een cracker of brood, maar ook als dip met groenten voor als tussendoortje. En daarbij is het ook nog eens gezond. Wel is het veel lekkerder om zelfgemaakte hummus te maken, zonder toevoegingen van de klant-en-klaar versies in de supermarkt. En zo weet je ook precies wat er in de hummus zit. Dit recept is genoeg voor een weckpotje vol en kan je max 1 week goed houden in de koelkast.

Ingrediënten

  • 1 pot biologische kikkererwten
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • 2 el tahin
  • Snufje zout
  • 1 tl paprikapoeder

Hoe maak je de hummus
1. Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op.
2. Pers een halve citroen uit en snijd de knoflook fijn
3. Pureer de kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroensap, de knoflook, de tahin en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta. Voeg halverwege de paprikapoeder toe op smaak.
4. Schep de hummus in een weckpotje en strooi nog wat paprikapoeder na. Optioneel: besprenkel de hummus met olijfolie voor extra smaak.

Eet smakelijk!

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN