Privacy

Blumm, een website van Maartje van Suijdam, gevestigd in Nederland, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Blumm is een blog waarop ik mijn persoonlijke verhaal en ervaringen deel over bewust leven met de seizoenen. Eventuele advertenties en gesponsorde blogs worden weloverwogen geplaatst en eerlijk vermeld. Ook kunnen er relevante affiliatelinks gebruikt worden.

Delen van beeldmateriaal
Een foto of video van blumm mag alleen gedeeld worden met vermelding van blumm en een link naar mijn website. Kopiëren van teksten is niet toegestaan. Wil je zeker weten of je iets van blumm mag delen, stuur mij dan een mail voor toestemming.

Persoonsgegevens
Blumm verzamelt en gebruikt je persoonlijke gegevens doordat je gebruik maakt van mijn blog/diensten en/of omdat je gegevens zelf aan mij verstrekt (door bijv. een reactie achter te laten of in te schrijven voor de nieuwsbrief). Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die blumm mogelijk verwerkt:

  • Naam
  • E-mail
  • Bedrijfsnaam en Vestigingsnaam
  • Domeinnaam
  • IP-adres

Blumm belooft je persoonlijke gegevens nooit te zullen gebruiken om door te geven aan derden, tenzij dit door wettelijke verplichting genoodzaakt wordt. De persoonsgegevens worden alleen verwerkt wanneer dat wettelijk mag en voor de doeleinden die hieronder zijn beschreven.

  • Reactie op de website

Als je een reactie op de website achterlaat, publiceer ik de door jou opgegeven naam en je website, als je dat hebt ingevuld. Je e-mailadres en IP-adres zijn ook bij mij bekend om te zien of je meer reacties achterlaat op de website en om eventueel contact met je op te nemen. Je reactie wordt in principe oneindig bewaard. Wil je graag dat je reactie verwijderd wordt, dan gebeurt dit binnen 14 dagen na ontvangst van je verzoek.

  • Facturatie

Als je mij een opdracht hebt gegeven of iets hebt gekocht in de webshop, dan verwerk ik de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die opdracht of het leveren van je bestelling. Dat zijn in elk geval je naam, adresgegevens, e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zal ik bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. Offertes, facturen en betaalgegevens worden volgens de wettelijke administratieplicht 8 jaar bewaard.

  • Nieuwsbrief

Je ontvangt alleen een blumm nieuwsbrief als je daar jezelf voor hebt ingeschreven of omdat je klant bent. Ik verwerk hiervoor je naam en e-mailadres. Onder elke nieuwsbrief is de mogelijkheid om je uit te schrijven. Je gegevens voor dit doeleinde worden bewaard totdat je je hebt uitgeschreven.

  • Affiliate disclaimer

Op mijn website staan relevante affiliate links. Wanneer je via een affiliate link een product of dienst koopt/reserveert, ontvang ik een (kleine) commissie van de betreffende aanbieder. Wees gerust, ik plaats alleen relevante links waar ik zelf achter sta en die passen bij bewust leven met de seizoenen.

Mijn website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van een ouder of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Als je ervan overtuigd bent dat blumm zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact op via maartje@blumm.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Ontvangers van persoonsgegevens
Blumm deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken, is een verwerkersovereenkomst afgesloten om ervoor te zorgen dat jouw gegevens daar veilig zijn en niet onnodig worden ingezien.

Met deze partijen is een verwerkersovereenkomst afgesloten:
– Antagonist: webhosting en back-up
– Google Analytics: statistische analyses

Jouw rechten
Je hebt een aantal rechten op de verwerking van jouw persoonsgegevens.

  • Je hebt het recht om te weten waarom je persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: je kunt een verzoek indienen voor inzage in de gegevens die we van je verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: je hebt het recht om je persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer je maar wilt.
  • Als je blumm toestemming geeft om je gegevens te verwerken, heb je het recht om die toestemming in te trekken en je persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: je hebt het recht om al je persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van je gegevens. Blumm komt hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Om gebruik te maken van jouw rechten kun je een verzoek sturen naar maartje@blumm.nl. Ik zal je verzoek zo snel mogelijk beoordelen. Wanneer ik niet aan je verzoek kan voldoen, laat ik je weten waarom je verzoek wordt afgewezen. Als je een klacht hebt over hoe blumm omgaat met je gegevens, dan hoor ik graag van je, maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Cookies
Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt. Een cookie is een bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

  • Technische en functionele cookies

Op deze website worden technische en functionele cookies gebruikt om ervoor te zorgen dat de website goed werkt en voor jou de website makkelijker te bezoeken is.

  • Analytische cookies

Omdat ik graag wil weten hoe jij als bezoeker de website gebruikt, zodat ik de website kan optimaliseren, gebruik ik Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst en worden maximaal 50 maanden bewaard.

  • Marketing cookies

Met jouw toestemming gebruik ik, om advertenties beschikbaar te stellen, cookies van Google. Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven.

  • Social media

Op de website vind je een aantal social media buttons om zo gemakkelijk de content van de website te delen via social media. Lees de privacyverklaring van de social media netwerken om te lezen hoe zij met privacy omgaan.

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Via je browser kan je cookies automatisch of handmatig verwijderen of uitschakelen. Meer informatie hierover kan je vinden in de Help-functie van je browser. Let op: de website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld of verwijderd.

Links
Op de website zal je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Wijzigingen
Het kan zijn dat de privacyverklaring gewijzigd wordt, omdat bijvoorbeeld een andere werkwijze wordt gehanteerd. De nieuwe privacyverklaring wordt altijd op de website gepubliceerd, met een laatst gewijzigde datum. Bekijk daarom geregeld de privacyverklaring om kennis te nemen van eventuele wijzigingen.

Deze privacyverklaring is als laatst gewijzigd op: 26 november 2019.