Over blumm

In verbinding staan. Met onszelf, de natuur en de dingen die we doen. Bewust zijn van ons ware ik, van de keuzes die we maken, van de gedachten die we hebben en met aandacht voor persoonlijke groei. Dat is voor mij leven in het nu.

Leer te ont-wikkelen
Met blumm wil ik je graag prikkelen om meer bewust in het hier en nu te leven. Hiervoor is het belangrijk om in verbinding te staan met je eigen pure ik. We hebben door allerlei invloeden zoals opvoeding, vrienden, de maatschappij en gebeurtenissen zogeheten wikkels om onze pure ik gevormd. Dit kunnen wikkels zijn in de vorm van maskers, gedrag, angst, onzekerheid, bescheidenheid, materialisme, perfectionisme, etc. Deze wikkels bepalen ons referentiekader; hoe we naar de wereld, anderen en vooral onszelf kijken en laten ons vergeten wie we écht als persoon zijn. Ze werken als een soort overlevingsmechanisme om je te ‘beschermen’, maar kunnen daardoor ook in de weg staan van je eigen dromen en geluk.

Door je bewust te zijn van deze wikkels en ze te gaan herkennen, kan je er ook voor kiezen om ze los te gaan laten. Je gaat je ont-wikkelen en kunt daardoor zijn wie je echt bent. Dit is een proces van bewustwording waarin je met een spiegel naar jezelf durft te kijken. Ik wil je graag deze spiegel laten ervaren met de natuur als belangrijkste leidraad.

Waarom de natuur?
In de natuur vind je vaak rust en ontspanning. Door buiten te zijn kom je dan ook sneller bij je gevoel en intuïtie en word je bewust van je eigen gedachten. Maar wat we vergeten is dat we als mens onderdeel zijn van de natuur. Van het bos, het water, de planten en de dieren. Door in verbinding te staan met de natuur, zal je ervaren dat gedachten, situaties en gevoelens als metafoor terug te zien zijn in de natuur. Hiermee wordt het proces van bewustwording in gang gezet en kan je meer in het nu gaan leven.

Over Maartje
Mijn eigen proces van ont-wikkelen startte door op een natuurlijke manier met paarden te werken. Paarden leven in het nu en hebben geen wikkels, waardoor ze je een spiegel kunnen voorhouden van jouw communicatie. Ik liep tegen dezelfde patronen aan en wilde dit graag doorbreken en daarom ben ik de opleiding Deepening in Horselanguage gaan volgen. Door deze bewustwording ben ik ontzettend gegroeid en heb ik meerdere wikkels kunnen loslaten die ik niet meer om mijn pure ik wilde hebben. Het is een proces van groeien wat nooit zal stoppen, maar meer dan ooit voel ik nu dat ik in mijn kracht sta en kan zijn wie ik ben. Met blumm wil ik graag mijn groei en ervaring inzetten om anderen te helpen de eerste stap te zetten richting ont-wikkelen en meer in het nu te leven.

Laat je inspireren op de blog over je eigen bewustwording en leven in het nu. Of ga met mij mee de natuur in en ervaar het zelf!