Minimaliseren naar een klein huisje

Een minimalistisch en simpel leven. Een leefstijl die voor velen misschien saai lijkt of onmogelijk, maar juist door het overbodige te minimaliseren word je een rijker en gelukkiger persoon. Minimaliseren kan op veel persoonlijke vlakken, maar ook in je huis. Zelf ben ik niet zo gevoelig voor het hebben van een groot huis, maar vind ik de plek en het gevoel bij het huis veel belangrijker. Hetzelfde geldt voor het interieur. Waar ik vroeger vaak veel decoratieve spullen (troep?!) kon kopen en neerzetten, haal ik nu steeds meer weg uit ons interieur voor meer ruimte en rust.

Voor inspiratie voor een minimalistisch en rustig interieur, speur ik graag het internet af. Zo kwam ik deze mooie cottage tegen wat het perfecte voorbeeld is van minimaliseren in je interieur, of beter gezegd; je huis!

minimaliseren-klein-huisje-op-platteland-blummminimaliseren-klein-huisje-op-platteland-blumm

Eigenaren Jessie en Tristan verhuisden van Brooklyn naar een klein huis van slechts 37 m2, dichtbij Nashville. Ze besloten grondig te renoveren en het huisje zo efficiënt mogelijk in te richten met een grote kastenwand vol opbergruimte en een opklapbed. Zo kan het niet alleen als leefruimte gebruikt worden, maar ook als werkruimte voor Jessie. En zoals ze zelf mooi zegt: “I’m a believer in the idea that how you feel in your space affects your creativity”. Met dit tiny house is het voor de eigenaren een uitdaging om eenvoudig te leven. Ze hebben geleerd wat ze van dag tot dag nodig hebben en je prima minder, maar alsnog leuke dingen kunt hebben. Alle andere (overbodige) spullen heb je dus eigenlijk niet nodig…

Hoe sta jij hierin? Zou jij veel spullen weg kunnen of willen doen en kleiner willen wonen?

minimaliseren-klein-huisje-op-platteland-blummminimaliseren-klein-huisje-op-platteland-blummminimaliseren-klein-huisje-op-platteland-blumm

Bron: Lonny.com
Fotografie door Emily Dorio

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN