Mindfulness wandeling: wat houdt het in?

mindfulness wandeling wat houdt het in blumm

Afgelopen vrijdag liep ik de route van mijn eerste blumm wandeling. Het is een prachtig route, helemaal nu de natuur verandert in de mooie herfstkleuren. Het is zo leuk om te merken dat de ideeën vanzelf ontstaan op mooie plekjes onderweg. Een teken voor mij dat dit echt is wat dicht bij mijn hart ligt en ik krijg er dan ook ontzettend veel energie van! Maar wat houdt een mindfulness wandeling nu precies in? En wat kan je verwachten als je mee gaat met een blumm wandeling?

Misschien herken je het wel…? De hele dag komen er zoveel gedachten voorbij waarvan je denkt dat het waar is of waar je iets mee moet, waardoor je hoofd vol zit. Je agenda puilt uit met verplichtingen, je ervaart stress om alle ballen hoog te houden en je gaat aan jezelf voorbij. Je voelt je onzeker over jezelf of over een keuze die je moet maken. Of je zit niet lekker op je plek op je werk maar weet niet hoe je dit kunt veranderen. Allemaal voorbeelden waarbij de natuur je kan helpen.

Hoe kan een wandeling je verder helpen?

De natuur werkt rustgevend en wandelen helpt je om stil te worden in je hoofd. Vanuit je hoofd kom je meer in je lichaam en zo ben je beter in staat om naar je gevoel te luisteren. Door letterlijk in beweging te komen, start je je eigen bewustwording en sta je meer in verbinding met jezelf. En nog een fijn gegeven is dat je tijdens het wandelen gelukshormonen aanmaakt, wat je erbij helpt om open te staan voor nieuwe inzichten en ideeën.

Wat doe je tijdens een blumm wandeling?

De eerste stap naar verbinding heb je al gemaakt zodra je je aanmeldt voor de blumm wandeling. Je neemt bewust tijd voor jezelf wat al enorm waardevol kan zijn. Tijdens de wandeling ben je in het moment en stel je met aandacht de vraag: Hoe voel ik mij? Welke gedachten razen door mijn hoofd en zijn ze relevant of zitten ze mij juist in de weg?

Door ‘in te checken’ bij jezelf komt daar een gedachten, patroon of vraagstuk uit wat tijdens de wandeling de aandacht krijgt. Hiervoor ga je niet het verleden veelvuldig bespreken of vooruitlopen op de toekomst, maar blijf je bij de vraag: waar heb ik nu behoefte aan. Je zult ervaren dat de natuur je inzichten zal geven waar je verder mee kunt. Hoe klein ze ook zijn. Om tot een dieper niveau te komen bij jezelf, is stilte ook een belangrijk onderdeel van de wandeling.

Door met een kleine groep (max. 6) te wandelen, kan je in een veilige omgeving met elkaar groeien. Je bent vrij om zelf te bepalen welke dingen je wel of niet met de groep wilt delen. Aan het einde van de wandeling drinken we gezamenlijk een kop thee en is er ook voldoende ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

Ga mee met een blumm wandeling!

Spreekt de opzet van de blumm wandeling je aan en zou je graag mee willen? Op zondag 9 december organiseer ik editie #2 – In verbinding. Je kunt je nog (gratis) aanmelden voor deze wandeling.
LEES HIER ALLE INFO OVER DE BLUMM WANDELING >

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN