Vind je rust in de natuur en doe mee met #mijnweekwandeling

Doe mee met mijnweekwandelingLeven met de seizoenen betekent voor mij zoveel mogelijk het seizoen ervaren in de natuur, mijn eigen ritme daarop aanpassen en in het moment zijn. De knoppen zien uitgroeien tot verse groene bladeren, vogels horen fluiten, de zomerzon zien ondergaan achter de bomen, herten horen burlen, de eerste paddenstoelen ontdekken, lopen in een herfstbui, bladeren zien verkleuren, de natuur zien verstillen, de kou voelen op je wangen en met een beetje geluk de eerste stappen zetten in verse sneeuw… Het liefst ga ik meerdere keren per week de natuur in. Dit kan een wandeling zijn in onze buurt, bij de uiterwaarden of in het bos. Iedere wandeling is anders, maar de verwondering voor de natuur is even groots.

positieve effecten van wandelen“Into the forest I go, to lose my mind and find my soul.” – John Muir

De positieve effecten van wandelen

Ik heb een aantal plekken, daar hoef ik maar 5 minuten te wandelen en de rust valt al over mij heen. Dat voelt voor mij echt als thuiskomen. Het brengt rust in mijn hoofd, het geeft ruimte tot nadenken of ik denk juist even aan helemaal niets. Ook als er wat inspiratie in mij borrelt, dan helpt een wandeling altijd om tot een aantal heldere ideeën of teksten te komen.

Wandelen brengt zoveel goeds. Niet alleen voor mijzelf, maar ik zie de grootse effecten ook in de wandelcoaching. Het is een manier om aandacht voor het nu te ontwikkelen, je pure ik te ontdekken, meer open te stellen voor je zintuigen en de wereld om je heen, ruimte te vinden om na te denken en minder stress of druk te ervaren.

Mijn droom is dat ook jij dit mag ervaren! Ik nodig je dan ook graag uit om mee te doen met mijn initiatief #mijnweekwandeling.

Wat houdt #mijnweekwandeling in:
 • Ga 1x per week de natuur in voor een wandeling. Vaker mag natuurlijk altijd ;-)
 • Maak een foto van wat je ziet, denkt, voelt of ervaart tijdens je wandeling.
 • Deel je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #mijnweekwandeling
 • Laten we samen een fijne plek creëren om gedachten, verlangens en dromen met elkaar te delen en elkaar te supporten! Volg de hashtag #mijnweekwandeling en lees de verhalen van elkaar.
 • Schrijf je in voor de maandelijkse blumm nieuwsbrief en ontvang waardevolle oefeningen en leuke seizoentips van mij voor je wekelijkse wandeling!
 • Via de nieuwsbrief blijf je ook op de hoogte van de speciale blumm seizoenwandelingen en heb je de mogelijkheid om je als eerste aan te melden.
 • Deel je uitdaging om wekelijks een wandeling te maken met vrienden en familie. Nodig ze uit om ook mee te doen of loop met elkaar!

Blumm seizoenwandeling

blumm seizoenwandelingIn ieder seizoen organiseer ik een (kleinschalige) wandeling op de Veluwe. Deze wandelingen staan in het teken van elkaar ontmoeten, verhalen delen en in de een veilige omgeving met elkaar groeien. Naast een mooie wandeling in de natuur zorg ik voor een vuurtje en wat lekkers te eten.

De wandelingen worden op de volgende data georganiseerd:

 • Lente wandeling – april
 • Zomer wandeling – eind juni
 • Herfst wandeling – oktober
 • Winter wandeling – half december

Exacte data en meer informatie over de blumm seizoenwandelingen volgt later en zal ik ook delen in de blumm nieuwsbrief. Bekijk gerust eens mijn voorgaande blumm wandelingen om je een beeld te vormen.

Doe mee met #mijnweekwandeling!

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan je wekelijkse wandelingen en kijk uit naar je foto’s en berichten op #mijnweekwandeling.

“ Ik ging alleen maar een wandeling maken en uiteindelijk bleef ik buiten tot zonsondergang, want naar buiten gaan, zo ontdekte ik, was eigenlijk naar binnen gaan.” – John Muir

Ik vind het belangrijk om te zeggen dat #mijnweekwandeling bedoelt is om je te stimuleren en te prikkelen om wekelijks een wandeling te maken. Zie het niet als een verplichting en wees lief voor jezelf als het eens een weekje niet lukt. Wees geduldig met jezelf als je de oefeningen gaat doen, leg jezelf geen doelen op of veroordeel jezelf niet. Zo sta je het meest open voor wat er werkelijk op dat moment gebeurt. Je zult na een aantal weken vanzelf merken hoe graag je weer een wandeling wilt maken ;-)