DIY: Orden je keukenkastje met voorraadpotten

keukenkastje-met-voorraadpotten

We herkennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je staat in de supermarkt en vraagt je af of je nog wel pasta in huis hebt en neemt voor de zekerheid maar een pak mee. Thuis trek je een keukenkastje of la open waar inmiddels een hele verzameling verpakkingen van pasta, rijst, quinoa of ander etenswaar staat. Naast dat je geen overzicht meer hebt, is het ook een hele bonte verzameling bij elkaar. De oplossing? Voorraadpotten!

DIY-orden-keukenkastje-met-voorraadpotten-Woonguide_2

Met voorraadpotten zie je in één opslag hoeveel pasta, rijst of quinoa je nog in de kast hebt staan. Het is leuk om de potten te labellen en het product of de houdbaarheid op de pot te schrijven. Dit kan je simpel doen door een sticker op de voorraadpot te plakken, maar ik gebruikte hiervoor schoolbordverf.

Zin om ook aan de slag te gaan? Volg dan deze stappen:

  • Maak de voorraadpot goed schoon en zorg dat deze ontvet is, anders zal de verf niet goed hechten
  • Plak met afplaktape een rechthoek of andere vorm en druk deze goed aan
  • Breng dunne laagjes schoolbordverf aan. Herhaal dit minimaal twee keer en laat het tussentijds goed drogen voor het meest dekkende effect.
  • Verwijder het afplaktape voorzichtig

DIY-orden-keukenkastje-met-voorraadpotten-Woonguide_3

En klaar is je label! Zodra de verf goed droog is kan je met een krijtje op de label schrijven. Zet de voorraadpotten in de kast of maak er een leuk stylinghoekje van op het aanrecht. Veel DIY-plezier!

Foto’s: blumm – Maartje van Suijdam

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE