DIY: Een houten kerstster maken

DIY-houten-kerstster-maken-woonguide-maartje-van-suijdam

Bij het versieren van ons huis in kerstsferen, wilde ik graag iets maken voor bij het raam. Je ziet veel kerststerren van bijvoorbeeld papier met een lampje erin. Dit heb ik ook een aantal jaren gehad, maar ik wilde nu graag iets maken wat simpel en minimalistisch is. Op Pinterest kwam ik een mooie kerstster tegen en ik besloot hier mijn eigen variatie op te maken; een zelfgemaakte houten kerstster. Graag deel ik deze leuke DIY met jou. Leuk om nog snel zelf te maken voordat de kerstdagen beginnen!

DIY-houten-kerstster-maken-woonguide-maartje-van-suijdamWat heb je nodig?
20 latjes van 1 cm breed en 20 cm lang
Liniaal
Zaagje
Lijmpistool

DIY-houten-kerstster-maken-woonguide-maartje-van-suijdam

  • Eerst zaag je latjes van 20 cm lang. Voor deze kerstster heb je 20 latjes nodig. Ik kocht bij de bouwmarkt twee lange latten van 1 cm breed en had hier voldoende aan voor deze kerstster. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de kerstster wilt maken, door de lengte van de latjes aan te passen. Schuur na het zagen de zijkant van de latjes mooi af.
  • Bepaal hoe je de kerstster gaat opbouwen. De kern van de ster maak je door met vier latjes twee keer een plusteken te maken en deze op elkaar te lijmen. Zie in de detailfoto hoe ik de latjes heb opgebouwd, dit bepaald namelijk hoe je de rest van de ster aan elkaar kunt lijmen.
  • Na het maken van de kern, lijm je de buiten latjes aan de kern vast. Zorg dat je voldoende lijm gebruikt en op tijd de latjes tegen elkaar aandrukt, anders is de lijm al hard geworden en zal het hout snel loslaten. Maak de ster compleet, voeg een mooi lint eraan toe en je kunt de kerstster ophangen.

DIY-houten-kerstster-maken-woonguide-maartje-van-suijdamVeel DIY-plezier!

Fotoโ€™s: blumm – Maartje van Suijdam

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

11 december 2016

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN