De verstilling in de herfst

verstilling-in-de-herfst

De herfst is echt mijn favoriete seizoen. Na de zomerperiode van lange dagen, veel activiteiten, tuinieren en alle prikkels, vind ik de verstilling in de herfst een heel fijn moment. De natuur verandert in de prachtige goudgele en oranje kleuren en bereid zich voor om in ruststand te gaan. Precies dat is waar ik in de herfst ook altijd behoefte aan heb.

verstilling-in-de-herfst

Verstilling in het bos

Vanmorgen liep ik voor een wandeling samen met Arjan en Fenne in het bos en was deze verstilling al duidelijk voelbaar. Het bos is nu een mix van groene, gele en rode bomen. De grond ligt vol met eikels en kastanjes. Paddenstoelen in overvloed. Het is echt genieten nu in het bos!

Er valt ook gelijk een rust over mij heen. Met zโ€™n drieรซn zijn we in ons element. Kastanjes gooien die Fenne tussen de bosjes terugvindt en lekker oppeuzelt. En we blijven net iets langer staan bij mijn favoriete plekje bij het water. De kleine welp in mijn buik geniet volgens mij al net zo hard mee, want hij trappelt er vrolijk op los :-)

herfst-paddenstoelen

2 weken geleden maakte ik op dezelfde plek een foto. Zie hoe snel de natuur nu verandert!

Diepe geaardheid

Ik probeer nog zoveel mogelijk te genieten van alle wandelingen in het herfstbos, nu de laatste weken van mijn zwangerschap voorbij vliegen. Eigenlijk voelt het wel een beetje hetzelfde als hoe de natuur zich voorbereid op de rustmaanden van de winter. De laatste weken werken, laatste dingetjes thuis in orde maken en dan in rust en stilte voorbereiden op de geboorte van onze kleine vriend. Het is een mooi proces en ik vind het zo bijzonder hoe je hier heel natuurlijk in groeit. Een diepe geaardheid is zoals ik het ervaar en dat is precies voor mij leven met de seizoenen.

Geniet van de herfst!

Maartje

Leeft met aandacht voor persoonlijke groei, gaat veel de natuur in, heeft haar eigen moestuin en houdt haar gedachten in het nu.

MEER INSPIRATIE

DEEL JE GEDACHTEN